Det är dukat för goda Fajitas!

Det lagas kyckling som aldrig förr i Sverige. Eftersom vi svenskar dessutom är tokiga i texmex är bordet verkligen dukat för goda fajitas med kyckling! Allt du behöver för att lyckas i köket är ett paket med Lagerbergs Fajita. Förpackningen innehåller färdigstrimlad svensk kycklinglårfilé och Fajita kryddmix. På förpackningen finns även tips på tillbehör som du behöver för att snabbt göra goda fajitas från grunden. Vill du få inspiration till ännu fler varianter hittar du recept längre ned här på sidan. Här finns även tips på goda tillbehör som passar fint till både fajitas och till grillat.

Det är dukat för goda Fajitas!

Det lagas kyckling som aldrig förr i Sverige. Eftersom vi svenskar dessutom är tokiga i texmex är bordet verkligen dukat för goda fajitas med kyckling! Allt du behöver för att lyckas i köket är ett paket med Lagerbergs Fajita. Förpackningen innehåller färdigstrimlad svensk kycklinglårfilé och Fajita kryddmix. På förpackningen finns även tips på tillbehör som du behöver för att snabbt göra goda fajitas från grunden. Vill du få inspiration till ännu fler varianter hittar du recept längre ned här på sidan. Här finns även tips på goda tillbehör som passar fint till både fajitas och till grillat.

Strimlad kycklinglårfilé

Fajita kryddmix

Kryddmix med klassisk smak

När du köper Lagerbergs Fajitas får du en flaska kryddmix i förpackningen. Allt du behöver göra för att njuta av en klassisk fajitassmak är att tömma den färdiga marinaden över den stekta kycklingen, röra om och låta allt bli varmt.

Miljötips: Diska gärna ur flaskan och använd till egen salladsdressing och liknande. När du ska tömma kryddmixen över kycklingen skruvar du av locket och använder den stora öppningen. Till egen dressing kan du i stället vika upp locket och använda det mindre hålet. Praktiskt!

Lagerbergs kryddmix Fajitas

Classic Chicken Fajita

Ingredienser, 4-6 st fajitas
500 gram strimlad kycklinglårfilé
1 st förpackning Lagerbergs Kryddmix Fajitas, 180 gram
4–6 stora tortillabröd
½ stor gul lök
1 st röd paprika
1 st grön paprika
4–6 msk gräddfil
70 gram blandsallad, färdig i påse

Gör så här:
Strimla paprika och lök. Bryn kycklingen hastigt på hög värme och dra ned till medelvärme. Lägg i lök och paprika. Stek tills lök och paprika mjuknat och slå sedan över fajitasmarinaden. Låt koka ihop någon minut. Fördela en nypa sallad och den stekta kycklingblandningen på ett tortillabröd. Avsluta med lite gräddfil, rulla ihop och njut.

Chicken & Sriracha Mayo Fajita

Ingredienser, 4-6 st fajitas
500 gram strimlad kycklinglårfilé
1 st förpackning Lagerbergs Kryddmix Fajitas, 180 gram
4–6 stora tortillabröd
1 st stor riven morot
½ rödlök, tunt skivad
1 dl riven ost
1 st lime
3 msk srirachamajonnäs, finns att köpa färdig.
70 gram blandsallad, färdig i påse
Till egen het sås: 4 msk majonnäs och din heta favoritsås

Gör så här:
Bryn kycklingen på hög värme. Dra ned till medelvärme och slå över fajitasmarinaden. Låt steka klart. Riv moroten, skiva löken och riv osten. Fördela en nypa sallad på varje tortilla och lägg på stekt kyckling, skivad lök, riven morot och riven ost. Ringla över såsen och pressa över en ¼ lime. Rulla ihop.

Vill du blanda en egen het sås är det bara att välja din favoritchilisås och blanda med majonnäs till en styrka du gillar. Smaka av med lite limesaft och salt.

Chicken and Spicy Avocado Fajita

Ingredienser, 4-6 st fajitas
500 gram strimlad kycklinglårfilé
1 st förpackning Lagerbergs Kryddmix Fajitas, 180 gram
4–6 stora tortillabröd
1–2 st avokado
2–3 st lime
1 st habanero eller mildare röd chili
1 st klyfta vitlök
1 kruka färsk koriander/mynta
1 tsk socker
1 msk olivolja
2 dl kokt basmatiris eller råris
1 dl svarta bönor
70 gram blandsallad, färdig i påse
Salt

Gör så här:
Börja med avokadon. Gröp ur två mogna avokador i en skål. Pressa i lime och snåla inte, för det ska vara syrligt. Slå i olivoljan, riv ned vitlök och hacka i chili så det hettar lite lagom. Mosa allt grovt och blanda i grovhackade örter. Smaka av med salt och socker och ställ åt sidan.

Bryn sedan kycklingen i het stekpanna. Dra ned värmen, slå över fajitasmarinaden och stek färdigt. Blanda det kokta riset med svarta bönor, riset behöver inte vara varmt. Fördela en nypa sallad och en dryg matsked ris- och bönblandning på en tortilla. Lägg på kycklingen och avsluta med en rejäl klick avokadomix. Rulla ihop och ta en stor tugga.

Gott till fajitas & grillat

Chunky Tomato salsa

Pickled red onion

Chunky Tomato salsa

Ingredienser
4–5 st medelstora tomater
½ rödlök
3 st sticklök
½ lime
Röd chili efter smak
1 kruka färsk koriander
2–3 msk risvinäger
2 msk olivolja
Salt/peppar

Gör så här:
Tärna tomater fint och lägg i en bunke. Finhacka rödlök och strimla sticklöken. Finhacka chili och skär ner koriander. Ner med allt i bunken och smaka av med risvinäger, olivolja och pressad lime. Smaka av med salt och ev. peppar. Gott som tillbehör till grillat och texmex.

Pickled red onion

Pickled red onion

Ingredienser
4 stora rödlökar
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
2 st stjärnanis

Gör så här:
Skiva rödlöken och lägg i en glasburk. Lägg i stjärnanis. Koka upp lagen av ättika, socker och vatten. Låt svalna något, slå över löken och låt svalna, förvara kylt. Perfekt till fajitas, grillat, hamburgare med mera.