Grillat

,

Sommar

Baconlindad kycklingfilé med Chili & Honung Glaze

4 pers

Ingredienser

  • 1 pkt Lagerbergs Kycklingfilé Chili / Honung Glaze
  • 1 pkt bacon
  • Ca 12 st kalla kokta potatisar
  • Olivolja
  • Rosmarin
  • Salt/peppar
Coleslaw:
  • Vitkålshuvud, litet, ca 500 g
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök, finstrimlad
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 vitlöksklyfta pressad
  • 0,5 tsk socker
  • Salt/peppar

Gör såhär

Börja med cole slawen, som mår bra av att stå några timmar. Finstrimla kål, lök och morot, gärna med mandolin eller matberedare. Blanda kål, lök och morot med majonnäs, yoghurt, senap och vitlöken. Pressa i citron och smaka av med salt, peppar och lite socker. Låt sedan stå tills kålen mjuknat. Dela kycklingfiléerna i bitar. Linda in i bacon och grilla tills kycklingen är genomstekt. Pensla med glazen mot slutet av grillningen. Glazen fungerar även bra som sås på sidan. Dela de kokta potatisarna och smörj in dem med olivolja. Salta och gnid in dem med skuren rosmarin, helst färsk. Grilla till gyllengul färg.