Bulgursallad med gurka, edamamebönor och mynta

Sommar

Bulgursallad med gurka, edamamebönor och mynta

För ca 4 personer

Många gäster? Servera en superfräsch och god bulgursallad som du delvis kan förbereda innan. Rör ihop en god ingefärs- och basilikayoghurt också, och till det bjuder du på kycklingfilé direkt från grillen. Smaklig spis!

Ingredienser

  • 1 ½ dl bulgur
  • ½ gurka
  • 100 g edamamebönor (eller gröna ärtor)
  • ½ gul lök
  • ½ dl finstrimlad mynta
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör såhär

Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen och kyl därefter ner den. Skala och tärna gurkan i ca 1 cm stora bitar. Finhacka löken. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.
Ingefära- och basilikayoghurt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • ½ dl finstrimlad basilika
  • olivolja och salt
Blanda yoghurten med ingefära och basilika. Smaka av med salt och lägg upp såsen i en skål. Avsluta med ett ringla lite olivolja över yoghurtsåsen.