Chicken and Spicy Avocado Fajita

Fajitas

Chicken and Spicy Avocado Fajita

4-6 st fajitas

Ingredienser

  • 500 gram strimlad kycklinglårfilé
  • 1 st förpackning Lagerbergs Kryddmix Fajitas, 180 gram
  • 4–6 stora tortillabröd
  • 1–2 st avokado
  • 2–3 st lime
  • 1 st habanero eller mildare röd chili
  • 1 st klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk koriander/mynta
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kokt basmatiris eller råris
  • 1 dl svarta bönor
  • 70 gram blandsallad, färdig i påse
  • Salt

Gör såhär

Börja med avokadon. Gröp ur två mogna avokador i en skål. Pressa i lime och snåla inte, för det ska vara syrligt. Slå i olivoljan, riv ned vitlök och hacka i chili så det hettar lite lagom. Mosa allt grovt och blanda i grovhackade örter. Smaka av med salt och socker och ställ åt sidan. Bryn sedan kycklingen i het stekpanna. Dra ned värmen, slå över fajitasmarinaden och stek färdigt. Blanda det kokta riset med svarta bönor, riset behöver inte vara varmt. Fördela en nypa sallad och en dryg matsked ris- och bönblandning på en tortilla. Lägg på kycklingen och avsluta med en rejäl klick avokadomix. Rulla ihop och ta en stor tugga.