Grillat

,

Sommar

Chicken Burger med Sweet Chili & Mango Glaze

4 pers

Ingredienser

  • 1 pkt Lagerbergs Kycklinfilé Sweet Chili & Mango Glaze
  • 4st Hamburgerbröd, gärna Brioche
  • 4 skivor cheddarost burger slice
  • Salladsblad
  • Gul lök
  • Tomat
  • Majonnäs
Gott till: Ugnsrostade amadinepotatisar
  • 1 pkt amadinepotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • Flingsalt

Gör såhär

Börja med potatisen då den tar längst tid. Klyfta potatisen, ringla över olivolja och blanda om. Riv av rosmarin och fördela över potatisen och salta lätt. Baka i ugn på 185 grader till fin färg, gärna åt det lite mörkare hållet. Ta ut och avsluta med flingsalt vid behov. Grilla helst kycklingfilén över kolglöd, men det går även att steka i panna. Mot slutet av grillningen fördelas rikligt med glaze över filéerna. Avsluta med att lägga på osten och låt den smälta på filéerna. Rosta bröden. Skiva gul lök och tomat. Lägg filén på underbrödet, ringla på lite extra glaze. Lägg på salladsblad, lök och tomat. Bred på majonnäs på locket och lägg på. Servera och njut!