Smaker och recept
för hela grillsäsongen!

Kyckling är verkligen perfekt grillmat. Ett näringsrikt och magert kött som dessutom är lätt att variera med olika kryddningar och tillbehör. Det har Lagerbergs tagit fasta på med ett stort och härligt grillsortiment baserat på svensk kyckling och spännande exotiska smaker. Här hittar du till exempel mojito, med fräscha toner av mynta i bakgrunden. Här finns också heta, söta och fruktiga kombinationer av chili, honung, mango och curry.
Vill du få det att vattnas i munnen på både stora och små familjemedlemmar ska du upptäcka Lagerbergs grillsortiment i sommar. Ta gärna hjälp av våra smaskiga recept lite längre ner på sidan – så har du inspiration så det räcker och blir över till många lyckade grillkvällar!.

Smaker och recept
för hela grillsäsongen!

Kyckling är verkligen perfekt grillmat. Ett näringsrikt och magert kött som dessutom är lätt att variera med olika kryddningar och tillbehör. Det har Lagerbergs tagit fasta på med ett stort och härligt grillsortiment baserat på svensk kyckling och spännande exotiska smaker. Här hittar du till exempel mojito, med fräscha toner av mynta i bakgrunden. Här finns också heta, söta och fruktiga kombinationer av chili, honung, mango och curry.
Vill du få det att vattnas i munnen på både stora och små familjemedlemmar ska du upptäcka Lagerbergs grillsortiment i sommar. Ta gärna hjälp av våra smaskiga recept lite längre ner på sidan – så har du inspiration så det räcker och blir över till många lyckade grillkvällar!.

Kycklingfilé

Chili / honung glaze

Kycklingfilé

Sweet chili / mango glaze

Lårfilé/ben

Mojito

Lårfilé/ben

mango / curry

Lagerbergs nya glaze

Vår glaze finns i två heta goda smaker – Chili/Honung och Sweet Chili/Mango – som passar perfekt till kyckling! Du kan använda glazen på två sätt: pensla den på kycklingen under grillningen och ha den som sås till den färdiga rätten. Glazen är bipackad med delar av vårt grillsortiment. Vilken smak blir din favorit?

 

grillad mojitokyckling

Med spicy mangosalsa och sweet potato fries

Ingredienser, 4 pers
1 pkt Lagerbergs Lårfilé/Ben Mojito

Salsa
2 st mogna mango
1 knippe sticklök
1 st röd chilipeppar
1 kruka färsk koriander
1 burk Svarta bönor
2 st lime
Socker

Sweet potato fries
3 st sötpotatisar
2 msk riven parmesanost
1 st röd chilipeppar
2 dl gräddfil
Olja till fritering
Salt

Gör så här: Grilla kycklingen över kol eller i ugn tills den är genomstekt. Skär väl mogen mango i små kuber och lägg i en skål. Riv eller hacka chilipeppar, skiva sticklök, och pressa vitlök ner i skålen. Skölj av och slå i bönorna, slå i limesaft. Smaka av med salt, peppar och lite socker vid behov. Hacka i färsk koriander. Skala och skär sötpotatis i stavar, ca 1 x 1 cm och lägg i iskallt vatten. Värm olja till ca 180 grader. Var noga med att torka av allt vatten på hushållspapper före fritering. Fritera precis innan servering och strö sedan över salt, grädd l, chili och parmesan.

Tips: Frys hel chilipeppar så går den att riva på rivjärn direkt ner i maten.

Chicken burger

med sweet chili & mango glaze

Ingredienser, 4 pers
1 pkt Lagerbergs Kycklingfilé Sweet Chili/Mango Glaze
4st Hamburgerbröd, gärna Brioche
4 skivor cheddarost burger slice
Salladsblad
Gul lök
Tomat
Majonnäs

Gott till: Ugnsrostade amadinepotatisar
1 pkt amadinepotatis
3 msk olivolja
1 kruka färsk rosmarin
Flingsalt

Gör så här: Börja med potatisen då den tar längst tid. Klyfta potatisen, ringla över olivolja och blanda om. Riv av rosmarin och fördela över potatisen och salta lätt. Baka i ugn på 185 grader till  n färg, gärna åt det lite mörkare hållet. Ta ut och avsluta med  ingsalt vid behov. Grilla helst kyckling lén över kolglöd, men det går även att steka i panna. Mot slutet av grillningen fördelas rikligt med glaze över  léerna. Avsluta med att lägga på osten och låt den smälta på  léerna. Rosta bröden. Skiva gul lök och tomat. Lägg  lén på underbrödet, ringla på lite extra glaze. Lägg på salladsblad, lök och tomat. Bred på majonnäs på locket och lägg på. Servera och njut!

Picknick kyckling

fajitas & drumsticks

Ingredienser, 4 pers
1 pkt Lagerbergs Lårfilé/Ben, Mango/Curry
4 st vetetortilla
1 burk majs
1 påse salladsmix
Shrarisha eller annan stark sås
1 st morot
Färsk koriander
Aluminumfolie

Guacamole
2 st avocado
1/2 gul lök
1/2 röd chilipeppar
1 st Vitlöksklyfta
2 st lime
Salt
Socker

Gör så här: Starta med guacamolen. Skala och mosa avocadon. Finhacka lök och chili, riv eller finhacka vitlöken och lägg i allt med avocadon. Pressa i lime och smaka av med salt och ev. socker. Ställ kallt. Grilla kycklingen tills den är genomstekt. Linda folie runt den smala delen på kycklingbenen. Skär lårfiléerna i centimeterstrimlor. Lägg ut en foliebit och placera en tortilla på varje. Lägg på sallad, riven morot, majs, strimlad kyckling och ringla på den starka såsen. Avsluta med att klicka på guacamole och lägg på koriander innan bröden rullas ihop med hjälp av folien.

Baconlindad kycklingfilé

med chili & honung glaze

Ingredienser, 4 pers
1 pkt Lagerbergs Kycklingfilé Chili/Honung Glaze
1 pkt bacon
Ca 12 st kalla kokta potatisar
Olivolja
Rosmarin
Salt/peppar

Coleslaw
Vitkålshuvud, litet, ca 500 g
1 st morot
1 st gul lök, finstrimlad
0,5 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
1/2 pressad citron
1 tsk dijonsenap
1/2 vitlöksklyfta pressad
0,5 tsk socker
Salt/peppar

Gör så här: Börja med cole slawen, som mår bra av att stå några timmar. Finstrimla kål, lök och morot, gärna med mandolin eller matberedare. Blanda kål, lök och morot med majonnäs, yoghurt, senap och vitlöken. Pressa i citron och smaka av med salt, peppar och lite socker. Låt sedan stå tills kålen mjuknat. Dela kycklingfiléerna i bitar. Linda in i bacon och grilla tills kycklingen är genomstekt. Pensla med glazen mot slutet av grillningen. Glazen fungerar även bra som sås på sidan. Dela de kokta potatisarna och smörj in dem med olivolja. Salta och gnid in dem med skuren rosmarin, helst färsk. Grilla till gyllengul färg.

Svalkande sommardrink

Virgin Mojito

När kycklingen ligger på grillen passar det fint med en vacker och svalkande fördrink. Lime, mynta och is är fräscha ingredienser som gör smaklökarna redo för grillkvällen.

Ingredienser per portion:
1 glas
4–5 myntablad
1/2 lime i bitar
1 tsk råsocker
Krossad is
Club soda eller (grapejuice)
Limeklyfta eller myntakvist

Gör så här: Tvätta av limefrukten och dela en halv frukt i bitar. Pressa ut limejuicen i glaset och lägg i bitarna. Lägg i myntablad, råsocker och krossad is. Häll över club soda eller grapejuice och rör runt så att allt blandas. Dekorera glaset med en limeklyfta eller myntakvist.