Mer än 50 år med god kyckling

Lagerbergs 50 årHurra för bra och sund mat!

Sedan 1965 har Lagerbergs varit detsamma som god och närproducerad kyckling – alltid kläckt, uppfödd och slaktad i Sverige. Det innebär att vi har ägnat oss åt vårt favoritlivsmedel i mer än 50 år!

Allt började med Curt Lagerberg på Listerlandet i Blekinge. Egentligen satte han igång långt tidigare, men vi låter tideräkningen börja 1965 i samband med bygget av vårt första egna slakteri. Det var då vi koncentrerade oss på kycklingar. Tidigare hade Curt haft värphöns och även fött upp angorakaniner och ankor.

Bland svenska kycklingproducenter är Lagerbergs helt unik. De flesta som hållit på under så lång tid som vi har bytt ägare flera gånger om. Lagerbergs har istället lugnt och målmedvetet utvecklat verksamheten under samma ägarstruktur och först 2016 fick bolaget en ny ägare i Atria Scandinavia AB. I början av 1970-talet gjorde vi produktionen mer rationell. Utvidgade med kontor, frysutrummen och utlastning. Satsade på större slakteri i början av 1980-talet och hängde med i utvecklingen genom att bygga en styckhall för frysta och kylda styckningsdetaljer i mitten av 1990-talet. Innan kycklingfiléerna hamnade på var mans tallrik var nästan all kyckling hel och djupfryst.
Våra kycklingstallar har blivit fler och större med tiden. Miljömässigt har vi också tagit vårt ansvar och bland annat konverterat oljeuppvärmningen av stallarna till fliseldning och fjärrvärme.

Familjen Lagerbergs

Det enda vi vet om framtiden är att vi vill fortsätta som vi gjort hittills. Gärna 50 år till och i samma trygga riktning, med samma trygga riktning. Många av våra 120 medarbetare har varit med under lång tid och betytt mycket för företagets framgång. För visst är det en framgångssaga, om vi får lov att säga det själva, att under mer än 50 år ha verkat med samma grundtanke:

 

Att sälja närproducerad god kyckling som är kläckt, uppfödd och slaktad i Sverige. Bra och sund mat – det hurrar vi gärna för!