Caesarsallad med vitlök och surdegspankopanerad lårbensfilé

Sommar

Caesarsallad med vitlök och surdegspankopanerad lårbensfilé

Gör det enkelt och gott, istället för att själv göra nedan rekommenderas följande Sverigeskafferiet delikatesser till denna rätt:

  • Sverigeskafferiets citronrapsolja
  • Sverigeskafferiets Caesar lyxdressing
  • Sverigeskafferiets surdegspanko

Till Sverigeskafferiets webbsida

(4 personer)

Ingredienser

  • 12 Lagerbergs lårbenfilé
  • ca 150g surdegspanko (eller grovt ströbröd från äkta surdeg)
  • Mild rapsolja, gärna med citronsmak
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Sallad

  • Romansallad toppad med massor av surdegspanko

Caesardressing

  • 2 st äggulor
  • Parmesanost
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl rostad vitlökrapsolja
  • Saft från 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ansovisfiléer + ansjovisspad
  • 2 msk Worcestershire sauce
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Peppar

Gör såhär

  1. Pensla kycklingen med citronrapsolja, salta och peppra. Vänd i surdegspanko.
  2. Stek kycklingen på hög värme för gyllenbrun stekyta, efterstek kycklingen på låg värme i ugn (mellan 100 - 120 grader) till 82grader.
  3. Blanda äggulor, vinäger, citronsaft. Tillsätt rapsoljan droppvis under konstant vispning. Smaka av majonnäsbasen med salt och peppar. Häll majonnäsbasen i matberedaren och blanda ned övriga ingredienser. Kör på full fart tills lagom konsistens. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Skölj och lägg upp Romansallad som vänts i Caesardressing på tallrikar. Lägg Caesardressing på salladsbladen och garnera med surdegspanko. Fördela ut kycklingbitarna på tallrikarna. Dra några varv med svartpepparkvarnen över rätten. Klart att njuta!