Höst

,

Vinter

Chilimarinerad kycklingfilé med kallrökt majonnäs

Ingredienser

600 g kycklinglårfiléer

Marinad
1 dl kallrökt japansk soja
½ dl chilisås
1 msk Sambal Oelek
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl olivolja
½ tsk cayennepeppar
1 msk strösocker
½ dl tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta

Kallrökt majonnäs:
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl matolja
0,5 dl kallrökt rapsolja
salt
peppar

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
  3. Häll marinaden över kycklingen och se till att alla bitar får marinad över sig.
  4. Ställ in formen i ugnen och ugnsstek i 25 - 30 minuter.

Gör undertiden majonnäsen:
Blanda äggulor, senap och vinäger.
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av majonnäsen med salt och peppar.

  1. Koka undertiden ris eller potatis och hacka en valfri grönsallad.
  2. När kycklingen är genomstekt i ugnen tag ut och servera med ris eller potatis och grönsallad.
  3. Toppa med den kallrökta majonnäsen.