Höst

,

Vinter

Citron och ingefärskyckling med färskpotatis / delikatesspotatis

Ingredienser

6 st kycklingfiléer
0,5 tsk salt
1 msk smör
2 st rödlökar
svartpeppar, nymald
2,5 msk ingefära, färsk finhackad
1 msk rapsolja
1 st röd chilifrukt, urkärnad, finhackad
2 st vitlöksklyftor, skalade finhackade

Sås
salt
0,5 dl vatten
nymald svartpeppar
3 dl grädde
1 st hönsbuljongtärning
0,5 dl chilisås
1 dl sweet chilisauce, thailändsk
2,5 msk saft, och skal av 1 lime

Färskpotatis alt. delikatesspotatis

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i smör och oljan i en stekpanna.
Salta och peppra och lägg filéerna i en smord ugnssäker form.
  2. Skala och klyfta rödlöken och bryn dem i resten av smöret och oljan på medelstark värme ca 3 min. Tillsätt ingefära, vitlök chilipeppar, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfiléerna.
  3. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
  4. Koka samtidigt upp potatisen i väl saltat vatten
Klart att servera och njut.