Citronbakat kycklinglår med grillad citronmajonnäs, rostad sparris, krispig sallad, surdegspanko och grillade citroner att pressa över.

Sommar

,

Vår

Citronbakat kycklinglår med grillad citronmajonnäs, rostad sparris, krispig sallad, surdegspanko och grillade citroner att pressa över.

Gör det enkelt och gott, istället för att själv göra nedan rekommenderas följande Sverigeskafferiet delikatesser till denna rätt:

  • Sverigeskafferiets citronrapsolja
  • Sverigeskafferiets grillad citron lyxmajonnäs
  • Sverigeskafferiets surdegspanko

Till Sverigeskafferiets webbsida

(4 personer)

Ingredienser

  • 4 Lagerbergs kycklinglår
  • Mild Rapsolja, gärna med citronsmak
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 knippe grön sparris

Dekoration

  • Nysköljd sallad, färsk timjan eller annan ört

Grillad citronmajonäs

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk svensk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl citronrapsolja
  • Saft och skal från 1 citroner
  • Socker
  • Salt
  • Peppar

Gör såhär

  1. Pensla kycklinglåren i citronrapsolja, salta och peppra.
  2. Efterstek kycklinglåren på låg värme i ugn (mellan 100 - 120 grader) till 82grader intill benet. Skär bort nedersta delen på sparrisen, salta och peppra och stek i citronrapsoljan.
  3. Ta ut kycklinglåren från ugnen och torka av. Skölj salladen, lägg upp kyckling. Garnera med färska örter. Ringla gärna lite smaksatt rapsolja över sallad och tomma fält på tallriken som smakfull dekoration. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Klart att njuta!