Fruktig citron och surdegspanerad kycklingschnitzel fylld med rökt skinka och Sveciaost.

Sommar

,

Vinter

Fruktig citron och surdegspanerad kycklingschnitzel fylld med rökt skinka och Sveciaost.

Gör det enkelt och gott, istället för att själv göra nedan rekommenderas följande Sverigeskafferiet delikatesser till denna rätt:

  • Sverigeskafferiets citronrapsolja
  • Sverigeskafferiets surdegspanko

Till Sverigeskafferiets webbsida

(4 personer)

Ingredienser

  • 4 Lagerbergs kycklingfiléer
  • 4 tunna skivor basturökt skinka
  • 4 skivor smakrik ost, gärna lagrad Grevé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 dl Surdegspanko
  • 3 msk Citronrapsolja

Dekoration

  • Nykokta ärter, citronskiva med ansjovisfilé

Tillbehör

  • Nystekt potatis alt. fräsch sallad

Gör såhär

  1. Banka ut köttet, lägg en skiva skinka och en skiva ost på fyra av schnitzlarna. Täck över med de övriga schnitzlarna och sammanfoga genom att pressa ihop i kanterna.
  2. Blanda mjöl, salt och peppar på tallrik och vänd schnitzlarna i detta.
  3. Vänd därefter schnitzlarna i ägg och sist i surdegspanko.
  4. Stek schnitzlarna i citronrapsoljan tills vacker gyllenbrun färg på båda sidorna. Efterstek kort tid i ugn på ca 100 grader.
  5. Stek kall kokt potatis i klyftor i citronrapsolja. I slutet blir det gott att blanda in klippt gräslök. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.