Grillad kyckling med soltorkad tomat & rostad chili

Sommar

Grillad kyckling med soltorkad tomat & rostad chili

Gör det enkelt och gott, istället för att själv göra nedan rekommenderas följande Sverigeskafferiet delikatesser till denna rätt:

  • Sverigeskafferiets  citronrapsolja
  • Sverigeskafferiets äpple & curry lyxdressing

Till Sverigeskafferiets webbsida

(4 personer)

Ingredienser

  • 4 Lagerbergs kycklingfiléer
  • Ca 0,5 dl mild rapsolja, gärna med rostad vitlök & chilismak
  • Färska champinjoner
  • Sallad
  • Friterade rotfruktchips, gärna Rootfruit´s
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Soltorkad tomat & rostad chilimajonnäs:

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk svensk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl rapsolja, gärna med chili
  • Salt
  • Peppar
  • Soltorkade tomater
  • Chilifrukter, gärna Ancho

Dekoration

  • Liten chilifrukt, krispig sallad, färsk timjan eller annan ört

Sallad

  • Nysköld krispig sallad
  • Mild rapsolja, gärna rostad vitlök & chili
  • Surdegspanko som krispig topping
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör såhär

  1. Penlsa kycklingfiléerna med rapsolja, salta och peppra.
  2. Stek kycklingfiléerna på hög värme för gyllenbrun stekyta, efterstek kycklingen på låg värme i ugn (mellan 100 - 120 grader) till 82grader.
  3. Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt rapsoljan droppvis under konstant vispning. Smaka av majonnäsbasen med salt och peppar. Kör nu soltorkade tomater i matberedare till fina strimlor. Rensa chilifrukterna, halvera och lägg på plåt med smörpapper. Rosta på hög värme i ugn till de fått vacker gyllenbrun färg. Låt svalna. Vänd ned chilifrukterna i matberedaren och kör en kort stund tillsamman med soltorkade tomaterna. Tillsätt majonnäsbasen i matberedaren och blanda allt till en god majonnäs.
  4. Stek hela färska champinjoner i mild rapsolja tills de fått vacker färg runt om. Salta och peppra.
  5. Blanda en fräsch sallad, ringla över mild rapsolja med rostad vitök och gärna chili. Dekorera med rootfruktchips, surdegspanko och färska örter. Droppa över lite rapsolja som dekoration.