Grillat

,

Sommar

Grillad Mojitokyckling med Spicy Mangosalsa och Sweet Potato Fries

4 pers

Ingredienser

  • 1 pkt Lagerbergs Lårfilé/Ben Mojito
Salsa
  • 2 st mogna mango
  • 1 knippe sticklök
  • 1 st röd chilipeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 burk svarta bönor
  • 2 st lime
  • Socker
Sweet potato fries
  • 3 st sötpotatisar
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 dl gräddfil
  • Olja till fritering
  • Salt

Gör såhär

Grilla kycklingen över kol eller i ugn tills den är genomstekt. Skär väl mogen mango i små kuber och lägg i en skål. Riv eller hacka chilipeppar, skiva sticklök, och pressa vitlök ner i skålen. Skölj av och slå i bönorna, slå i limesaft. Smaka av med salt, peppar och lite socker vid behov. Hacka i färsk koriander. Skala och skär sötpotatis i stavar, ca 1 x 1 cm och lägg i iskallt vatten. Värm olja till ca 180 grader. Var noga med att torka av allt vatten på hushållspapper före fritering. Fritera precis innan servering och strö sedan över salt, gräddfil, chili och parmesan. Tips: Frys hel chilipeppar så går den att riva på rivjärn direkt ner i maten.