Honung & fänkål kycklingsauté på Lagerbergs lårbensfilé

Höst

,

Sommar

Honung & fänkål kycklingsauté på Lagerbergs lårbensfilé

Gör det enkelt och gott, istället för att själv göra nedan rekommenderas följande Sverigeskafferiet delikatesser till denna rätt:

  • Sverigeskafferiets citronrapsolja
  • Sverigeskafferiets honung & fänkålglaze
  • Sverigeskafferiets surdegspanko

Till Sverigeskafferiets webbsida

(4 personer)

Ingredienser

  • 12 lårbensfiléer eller 4 kycklingfiléer
  • 200g färska champinjoner
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 msk citronrapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 msk honung
  • 1 krm anis
  • 2 krm fänkålskrydda
  • 5 torkade plommon
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ättika
  • 3 msk socker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 5 dl vispgrädde
  • 1-2 msk Sambal Oelek
  • 3 msk koncentrerad äpplejuice
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Dekoration

  • Krispig sallad, färsk timjan eller andra örter.

Gör såhär

  1. Skär kyckling i strimlor och dela champinjoner i 4 klyftor.
  2. Stek kyckling och chamipnjoner på hög värme i citronrapsolja.
  3. Blanda ner buljongtärning, tomatpure, soja, Sambal Oelek och övriga ingredienser. Sist av allt vispgrädden. Låt koka samman ca 20 minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.