Krispiga vingar med söt-het ingefärgsglaze

Sommar

Krispiga vingar med söt-het ingefärgsglaze

ca 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
Glaze
  • 50 g smör
  • ¾ dl srirachasås
  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 krm pressad vitlök

Gör såhär

Ta ut ugnsgallret och olja in det. Värm ugnen till 150 grader. Skär kycklingvingarna i 2 delar genom att först dra kycklingvingen isär i armvecket tills det knakar. Skär bort den yttersta vingspetsen på mitten mellan leden och benen med en vass kniv – om den inte redan är borttagen. Torka kycklingvingarna med hushållspapper. Häll ner bakpulver och salt i en plastpåse (typ Ziplockpåse). Lägg ner vingarna i påsen och skaka om så att bakpulvret och saltet täcker vingarna helt. Lägg kycklingvingarna på gallret. Sätt in i mitten av ugnen (med en ugnsplåt under) i 30 minuter. Vänd på kycklingvingarna och höj värmen i ugnen till 225 grader. Ugnsbaka i ytterligare ca 40 minuter, eller tills skinnet är krispigt. Under tiden att kycklingen är i ugnen gör iordning glazen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och blanda tills sockret har lösts upp. När kycklingvingarna är klara, ta ut ur ugnen och pensla på glazen på både sidor av vingarna. Servera direkt.