Höst

,

Vinter

Kyckling a la Caesar sandwich

Tillagning: 40 min

Ingredienser

4 kycklingfiléer
16 skivor valnötsbröd
1 paket bacon
1 stor avocado
0,5 romansalladshuvud
50 g parmesanost
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 msk smör
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk salt

Caesardressing
1 äggula
1 dl olivolja, rumstempererad
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 dl parmesanost, finriven
2 sardeller, filéer
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk citron, pressad
1/2 tsk worcesterchiresås
2 krm nymald svartpeppar
1 krm salt

Gör såhär

  1. Dressing: Hacka sardellerna och blanda med senap, äggula och pressad vitlök. Vispa i hälften av oljan droppvis. Rör i vinäger, citronsaft och worcestersås. Vispa i ­resten av oljan i en fin stråle. ­Tillsätt parmesan, salt och peppar.
  2. Stek kycklingfiléerna i smör ca 5 min på varje sida, tills de är genomstekta. Salta och peppra. Skiva kycklingen tunt.
  3. Stek baconet frasigt, låt ­rinna av på hushållspapper. Bryt i bitar. Skär bort kanterna och rosta bröden. ­Halvera vitlöken och dra med den skurna sidan mot brödet.
  4. Ringla över olja. Strö på flingsalt.
  5. Hyvla parmesanen. Varva ost, kyckling, bacon, avokado, dressing och romansallad mellan bröden. Skär dem på diagonalen till trianglar. Stick smala grillpinnar i trä och servera.