Kyckling- och nudelwok med cashewnötter

Sommar

Kyckling- och nudelwok med cashewnötter

ca 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 200 g äggnudlar
  • 1 medelstor morot
  • ½ broccolihuvud
  • 100 g champinjoner
  • 1 liten rödlök
  • ca 4 msk jordnötsolja eller rapsolja
  • 150 g sugar snaps
  • 250 g edamamebönor (sojabönor)
  • 100 g rostade salta cashewnötter
  • salt och svartpeppar
Sås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk jordnötsolja eller rapsolja
  • 4 msk färskpressad limesaft (ca 2 lime)
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl sweet chilisås

Gör såhär

Skala och skär moroten i sneda skivor. Bryt sönder broccolin i mindre buketter. Skiva svampen. Skala rödlöken, halvera den och skiva i halvmånar.
Blanda ingredienserna till såsen.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
Värm 2 msk av oljan i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, i ca 5 minuter. Lägg åt sidan. Värm resterande 2 msk olja och stek morötter, broccoli, champinjoner, rödlök och sugar snaps i 1 – 2 minuter. Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, sås, edamamebönor och cashewnötter. Rör om tills allting är varmt. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Servera direkt.
Grillad sparris
Välj fina och spänstiga sparris. Skölj och bryt av den träiga nedersta delen. Ta 2 blötlagda träspett. Trä det ena spettet genom några sparrisar (ca 5 stycken), strax under knopparna. Ta det andra spettet och trä genom den nedre delen av sparrisarna. Nu kan du enkelt grilla flera sparrisar åt gången utan att de ramlar ner genom gallret. Gör likadant med resterande sparrisar. Pensla både sidor med olja och grilla över direkt värme i några minuter – beroende på hur tjocka de är. Vänd efter halva tiden. De ska inte bli allt för mjuka utan fortfarande ha tuggmotstånd. Salta och peppra.