Kycklingburgare a al Lagerbergs

Höst

Kycklingburgare à la Lagerbergs

(4 portioner)

Tips på god majonnäs till kycklingburgaren!

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk ljus senap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2.5 dl naturell rapsolja
  • Salt efter behag
  • Nymalt svartpeppar efter behag

Gör så här:

  1. Blanda äggulor, senap och äppelcidervinäger
  2. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning
  3. Smaka med salt och peppar

Ingredienser

  • 400g benfritt kycklingkött
  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och nymald svartpeppar efter smak
  • Rapsolja till stekning
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 fänkål
  • 2 stora bifftomater
  • Nysköljd krispig sallad
  • 150 g rotfruktchips
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 Limefrukt
  • 1 dl majonnäs

Gör såhär

  1. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg kycklingkött, salt, dragon och lite nymalen peppar i en matberedare och finfördela köttet
  2. Rör i ägg och grädde och blanda till en smet. Forma kycklingfärsen till biffar med vattensköljda händer.
  3. Stek biffarna på båda sidor i smör tills de fått fin färg och är genomstekta.
  4. Dela fänkålen på längden och stek halvorna i rapsolja, salta och peppra
  5. Stek brödskivorna tills de blir frasiga, dela på hälften för ovan och undersida till burgaren
  6. Skölj sallad och lägg i brödet tillsammans med skivad bifftomat
  7. Gör en vinägrett på rapsolja och pressad limefrukt samt rivet limeskal som ringlas över salladen och tomaten i burgaren
  8. Klicka i god majonnäs innan översta brödet läggs på och fästes med ett grillspett
  9. Lägg upp lite rotfruktchips som tillbehör på vardera tallrik