Kycklingkorv

Jul

Kycklingkorv

Till detta recept behöver du en köttkvarn med korvtillsats.

Tid: ca 1,5 timme (låt gärna vila i kyl över natten innan servering)
Cirka 4 personer

Ingredienser

800 g benfri Lagerbergs kyckling, gärna lårben
25-50 g riven smakrik ost ex Svecia
rivet skal från 1/2 citron
1 gul lök
½ msk dijonsenap
1 1/2 tsk mejram
1 tsk salvia
1 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
fjälster (korvskinn)
Bindgarn till korvfjälstret

Tillbehör:
Kallrökt senapscrème

Ingredienser:
Crème fraiche 1,5 dl
Kallrökt senap från Äkta Rök
Salt
Peppar

Gör såhär

  • Lägg fjälstren i kallt vatten.
  • Mal kycklingen grovt i kvarnen
  • Riv osten fint
  • Hacka löken i små fina bitar och stek lätt så den blir ”genomskinlig”, den skall inte få färg. Lägg löken i en skål.
  • Blanda ned i lökskålen: senap, mejram, salvia, rivet citronskal, olivolja, salt, nymalen svartpeppar och den rivna osten.
  • Blanda snabbt ihop den malda kycklingen med blandningen. Arbeta inte ihop detta för länge, det skall vara grovmalet.
  • Tag en bit av blandningen och provstek, här kan du känna om du måste komplettera med ev kryddor för din egen smak.
  • Tag upp fjälstret från vattnet och fäst på korvtillsatsen på din köttkvarn.
  • Mata in kycklingblandningen och fyll korvskinnet ( fjälstret ) i önskade längder. Packa inte korvarna för hårt då kommer de att spricka när du steker dem. För att göra lagom
  • längder, snurra skinnet några varv för att avdela eller använd ev bindgarn till att knyta mellan varje korv.
  • Sjud korven i vatten ( låt det inte koka hårt ) så att korven sätter sig något.
  • Låt gärna ligga och svalna över natt i kylen. Stick några små fina hål med en tandpetare i korvskinnet innan stekning, det förhindrar att skinnet spricker.
  • Stek gyllenbruna i smör innan servering.
Servera med kallrökt senapscrème
Blanda Creme fraiche och senap, salta och peppra efter smak.