Höst

,

Vinter

Kycklinglårsfiléer med kallrökt sojadipp och grillat citrongräs

4 portioner

Tillbehör: Vietnamesiskt nudelsallad

Ingredienser

4 strimlade kycklingfiléer

Marinad till kycklingen:
3 vitlöksklyftor
2 citrongräs grillat (endast den vita delen)
1 msk fisksås
1 tsk farinsocker

Sojadipp
6 msk kallrökt japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk vitvinsvinäger
3 msk socker
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad vårlök
1 tsk finhackad röd chili
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Rör tills sockret löst sig.

Nudelsallad:
150 gr risnudlar
1/2 gurka i strimlor
2 salladslökar
1/2 röd lök
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk koriander
100 gr cashewnötter
250 gr blandad plocksallad
150 gr färska böngroddar
1/ 2 mango i små bitar

Gör såhär

  1. Blanda marinaden till kyckling och blanda med kycklingen. Låt den dra till sig!
  2. Koka nudlar enligt förpackningen. Dela gurkan på längden och gör fina strimmlor. Skiva salladslöken, och rödlöken tunt. Grovhacka myntan och koriandern. Finhacka nötterna. Och dela mangon i små bitar.
  3. Låt nudlarna svalna något och blanda sedan ihop med grönsakerna.
  4. Värm lite olja i stekpanna och stek kycklingen tills den är färdig.
  5. Lägg upp den ljumma nudelsalladen på en tallrik och toppa med kycklingen, ringla över sojadippen innan servering.