Kycklingleversallad med granatäpple och fransk vinaigrette

Sommar

Kycklingleversallad med granatäpple och fransk vinaigrette

ca 4 portioner

Ingredienser

  • 1 paket kycklinglever (ca 500 g)
  • ca 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • ca 150 g blandsallad
  • 12 rädisor
  • ½ granatäpple
  • salt och svart peppar
Vinaigrette
  • 1 dl olivolja av god kvalité
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ tsk rivet citronskal
  • salt och peppar

Gör såhär

Blanda ingredienserna till vinaigretten.
Skiva rädisorna tunt. Ta det halverade granatäpplet och håll det över en bunke med snittsidan nedåt. Slå runtom granatäpplet på ovansidan med t ex en träslev så att kärnorna faller ner i bunken. Om delar av de vita skiljeväggarna har kommit med i bunken, plocka bort dem då de är beska.
Värm smör och olja i en stekpanna. Stek levern i fettet i ca 10 minuter eller tills den är genomstekt. Salta och peppra.
Lägg upp salladen på ett serveringsfat eller på assietter. Fördela lever, rädisor och granatäpplen på salladen. Ringla över lite av vinaigretten och servera.