Kycklingspett à la Lagerbergs

Höst

Kycklingspett à la Lagerbergs

Här på vår hemsida har vi samlat ett antal recept som vi passar till olika delar av vår kyckling. Återvänd gärna till den här avdelningen, då det säkert finns en del tips som du kan ha nytta av!

(4 portioner)

Ingredienser

  • 600 g Lagerbergs lårfilé
  • 600 g valfri pasta
  • 3 kvistar timjan
  • 1 apelsin
  • 2 dl kvarg (10 % fett)
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl riven Västerbottenost
  • 2 röda paprikor
  • 4 knipplökar,
  • 1 zucchini
  • 0,5 aubergine
  • 2 dl rapsolja
  • Grillspett i trä eller metall
  • Salt och nymalen svartpeppar efter behag

Gör såhär

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. (Om grillspetten är i trä, lägg dem i vatten så att de inte brinner upp på grillen)
  2. Skär ner kycklingen i mindre bitar. Använd en separat kniv och skärbräda. Trä kyckling på spetten och lägg i en stor form. Riv apelsinskal över, fortsätt med fint hackad timjan och rapsolja. Blanda runt, salta och peppra med nymalen svartpeppar.
  3. Skär aubergine, zucchini och paprikan i skivor, ca 1,5-2 centimeter tjocka. Dela knipplöken i två delar. Slå på lite rapsolja, samt salt och peppar.
  4. Ta fram en stor bunke och blanda kvarg, apelsinsaft, hackad basilika, riven Västerbottenost samt nymald svartpeppar och salt.
  5. Grilla eller halstra kycklingspetten och grönsakerna på direktvärme tills de är klara med innertemperatur 72 grader.