Marinerad Lagerbergs lårfilé med vitlöksdip

Höst

Marinerad Lagerbergs lårfilé med vitlöksdip

(4 portioner)

Marinerad Lagerbergs lårfilé med vitlöksdip

Ingredienser

  • 1 kg lårfilé av Lagerbergs kyckling

Gör såhär

  1. Skölj kycklingen och skär den eventuellt i mindre bitar, ca 4×5 cm.
  2. Låt marinera i BBQ marinad ca 45 minuter. (se recept på marinad nedan)
  3. Grilla i ugn på 150 grader i 30 minuter eller stek i stekpanna på låg värme ca 20 minuter med innertemperatur 72 grader.

BBQ marinad till kyckling

Ingredienser

  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl japansk soja
  • 2 dl flytande honung
  • 2 dl ketchup
  • 2 st färsk ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor
  • Salt och nymalen svartpeppar efter behag

Gör såhär

  1. Blanda farinsocker, soja, honung och ketchup i en bunke.
  2. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i marinaden.

Vitlöksdip

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche 34%
  • 0.5 dl majonnäs
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk ljus senap
  • Salt och nymalen svartpeppar efter behag

Gör såhär

  1. Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop med övriga ingredienser.
  2. Salta och peppra med nymalen svartpeppar efter behag.
  3. Låt vitlöksåsen dra ca 30 minuter i kylen innan servering.

Ingredienser

Gör såhär