Höst

,

Vinter

Rökmarinerade kycklinglårben med grillad citron

Ingredienser

4 st kycklingfiléer
1 citron
flingsalt
nymalen svartpeppar
färsk basilika till garnering

Marinad
2 kvistar färsk basilika
rivet skal av 1 citron
0,5 dl färskpressad citronjuice
1 msk kallrökt soja
0,25 tsk tabasco
nymalen svartpeppar
0,5 tsk salt
0,5 dl kallrökt rapsolja

Gör såhär

  1. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden.
  2. Marinad: hacka basilika bladen grovt. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylen minst 2 timmar.
  3. Torka av kycklingskivorna lätt. Grilla eller stek ca 3 minuter på varje sida.
  4. Skär citronen i halvor. Grilla citronhalvorna med snittytan ner.
  5. Garnera kycklingen med lite basilikablad och pressa över citronjuice. Krydda ev med salt och peppar.