Sesampanerade kycklinglår filéer på sallad med curry dressing

Påsk

Sesampanerade kycklinglår filéer på sallad med curry dressing

Tid: ca 30 min
Antal portioner: 4

Ingredienser

  • Ca 300 g Kycklinglårfiléer
  • 0,5 dl Sesamfrön vita , eller blandat vita och svarta
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • Ca 12 st delikatesspotatisar
  • Färsk spenat, två nävar
  • 1 liten rödlök
  • 2 st stjälkar blekselleri
  • 6 st cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Curry dressing
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 krm cayenne peppar
  • saften från ¼ citron
  • salt
  • peppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 220°
  1. Dela kycklinglårfiléerna i två bitar, salta och peppra runt om.
  2. Häll sesamfröna på en tallrik. Vispa upp äggen i en liten skål. Doppa kycklingbitarna först i ägget sedan vänd ned i sesamfröna så de fäster runt om. Lägg kycklingbitarna på en ugnsplåt. Stek mitt i ugnen ca: 15 minuter.
  3. Tvätta potatisarna och dela i halvor eller kvartar beroende på storlek. Koka potatisen i saltat vatten till den precis blir genomkokt. Den får inte bli för lös.
  4. Under tiden: dela selleri, rödlök, tomater i bitar. Häll i en stor skål tillsammans med den färska spenaten.
  5. När kyckling och potatis är klara lägg upp på ett fat för att svalna ( de får gärna vara ljumma för att få en ljummen sallad )
  6. Blanda dressingen. Alla ingredienser blandas i en skål.
  7. Blanda potatisen med övriga grönsaker, salta och peppra ringla över lite olivolja. Toppa med kycklingbitarna. Servera med currydressing.