Ugnsgrillad kyckling med äpplen och örter

Sommar

Ugnsgrillad kyckling med äpplen och örter

ca 4 portioner

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ msk hackad färsk rosmarin + några kvistar
  • ½ msk hackad färsk salvia + några kvistar
  • 2 msk hackad färsk timjan + några kvistar
  • ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 äpplen, halverade
  • 3 msk smält smör
  • 1 msk honung
  • rosmarin-, salvia- och timjankvistar till garnering

Gör såhär

Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop smöret med vitlöken och de hackade örterna. Lägg kycklingen i en ugnsform och tryck försiktigt in örtsmöret under skinnet. Pressa citronen över kycklingen och lägg in den i buken tillsammans med örtkvistarna. Gnid in kycklingen med olivolja. Salta och peppra. Ställ in kycklingen i ugnen och stek tills den har en innertemperatur på 75 grader, i cirka 1 timme. När 20 – 30 minuter återstår pensla äppelhalvorna på snittytan med smält smör och honung och lägg i formen runtom kycklingen. Garnera med rosmarin-, salvia- och timjankvistar. Servera direkt.